Osmanlı Mutfağı’nda bütün yemekler lezzetli ve
özel. Hepsinin tadına bakmanızı tavsiye ederim yine
de seçim sizin. Ancak yemeğin sonunda sıra tatlıya gelince kesinlikle yemenizi
tavsiye edeceğim bir tatlı var. Adı “Padişah Tatlısı”. Daha ilk lokmada tüm tat
duygularınız harekete geçiyor içinize
ılık bir keyif yüzünüze tebessüm yayılıyor. İrmik helvasının
değişik bir sunumu.
Padişah Tatlısı
Malzeme
> 1 kg
irmik
> 2 kg
süt
> 1.5
kg şeker
> 600 gr tereyağ
> 100 gr şam fıstık
Yapılışı
Geniş bir tencerede tereyağını eritin çam
fıstıklarını ekleyip 5 dakika kavurun. İrmiği katın kısık
ateşte pembeleşip kavrulmuş
kokusu alana dek kavurun. Başka bir tencerede süt ve şekeri kaynatın. Sütü
kavrulmuş irmiğe ekleyin irmik
sütü çekene kadar devamlı karıştırın. Pütürsüz olmasına dikkat edin. Ateşi
söndürün tencerenin
kapağını kap
atıp 20 dakika kadar dinlenmeye bırakın. Bu
helva arasında kaymakla servis ediliyor.AFİYET OLSUN.
|
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder