12 Mart 2012 Pazartesi

PADİŞAH TATLISI

Osmanlı Mutfağı’nda bütün yemekler lezzetli ve özel. Hepsinin tadına bakmanızı tavsiye ederim yine de seçim sizin. Ancak yemeğin sonunda sıra tatlıya gelince kesinlikle yemenizi tavsiye edeceğim bir tatlı var. Adı “Padişah Tatlısı”. Daha ilk lokmada tüm tat duygularınız harekete geçiyor içinize ılık bir keyifyüzünüze tebessüm yayılıyor. İrmik helvasının değişik bir sunumu.

Padişah Tatlısı

Malzeme

> 1 kg irmik 
> 2 kg süt 
> 1.5 kg şeker 
> 600 gr tereyağ 
> 100 gr şam fıstık 


Yapılışı

Geniş bir tencerede tereyağını eritin çam fıstıklarını ekleyip 5 dakika kavurun. İrmiği katın kısık ateşte pembeleşip kavrulmuş kokusu alana dek kavurun. Başka bir tencerede süt ve şekeri kaynatın. Sütü kavrulmuş irmiğe ekleyin irmik sütü çekene kadar devamlı karıştırın. Pütürsüz olmasına dikkat edin. Ateşi söndürün tencerenin kapağını kap
atıp 20 dakika kadar dinlenmeye bırakın. Bu helva arasında kaymakla servis ediliyor.AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder