22 Nisan 2012 Pazar

OSMANLI ÇORBASI

                                                                   
                                                                  

Osmanlı çorbası malzemeleri

  • 100 gram kemiksiz dana eti
  • 10 Adet mantar
  • 2 Adet taze soğan
  • 1 Adet domates veya 1 çorba kaşığı salça
  • 1 Su bardağı kıyılmış ıspanak
  • 1 Çorba kaşığı un
  • 1 Çorba kaşığı tereyağı

Osmanlı çorbası tarifi

Küçük küçük dogranmis etleri haslayin. Daha sonra bir tavaya biraz tereyagi alin ve etleri yagda biraz çevirin. Baska bir tencereye kalan tereyagini koyun. Içine dilimlenmis mantar ve kiyilmis ispanaklari atin. Sebzeler suyunu salana dek sote edin. Içine ilik suyla ezilmis salça veya rendelenmis domatesle unu dökün. Biraz sonra etleri ve et suyunu ekleyip, 25 dakika pisirin. Üzerine yesil sogan dograyarak servis yapin.AFİYET OLSUN..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder