SULTAN
AZİZ BÖREĞİ
MALZEMELER
300 gr lor peyniri
3 çorba kaşığı Teremyağ
100 gr kaşar peyniri
1 kg ıspanak
1 demet maydanoz
1 diş sarımsak
1 tutam mercanköşk
7 adet yumurta
8 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çorba kaşığı krema
3,5 su bardağı un
YAPILIŞI
Elenmiş unun ortasını havuz gibi açıp tuz ve 3
çorba kaşığı zeytinyağını ilave edin. Hamuru yoğurup biri daha büyük 20 eşit
parçaya bölün.
Hepsini tek tek yuvarlayıp bir tabağa dizin ve
üzerini nemli bezle örtün.
Ispanakları temizleyip tuzlu suda haşlayın.
Suyunu süzüp ince ince doğrayın. Bir tavaya 2 çorba kaşığı Teremyağ ve 2 çorba
kaşığı zeytinyağı koyup ıspanak, doğranmış maydanoz ve
sarımsağı ilave edin. Hızlı ateşte 5 dakika kavurun. Ateşten alıp üzerine kaşar
rendesi, mercanköşk, tuz ve karabiber serpiştirip karıştırın.Lor peynirini ezip tel süzgeçten
geçirin. Bir tutam tuz ve 2 çorba kaşığı krema ilave ederek karıştırın.
Bezelerden birini ince bir yufka halinde açıp
yağlanmış fırın tepsisisine serin. Üzerine fırçayla zeytinyağı sürün. 9 adet
yufkayı aynı işlemi tekrarlayarak kat kat döşeyin. Son katın üzerineıspanaklı karışımı dökerek spatula
ile yayın. Üzerini bir yufka ile örtüp yağ sürün ve lor peynirli karışımı spatula ile
yayarak döşeyin.
İyice yıkanıp kurulanmış bir yumurtanın sivri uçunu batırarak
lorpeynirli karışımın üzerine birisi
ortada diğerleri çevresinde olmak üzere 7 tane çukur açın. Üzerine bir yufka
serip yağ sürün. Aynı yumurtayı kullanarak bu kez yufkanın üzerinden bastırarak
çukurları belirginleştirin. Yumurtaları tek tek bu çukurlara kırın. Ancak her
yumurtanın kabuğunda kalan beyazını ortadaki çukura akıtın. AFİYET OLSUN.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder