1 Nisan 2012 Pazar

SULTAN AZİZ BÖREĞİ

SULTAN AZİZ BÖREĞİ 

MALZEMELER 
300 gr lor
 peyniri 
3 çorba kaşığı Teremyağ 
100 gr kaşar
 peyniri 
1 kg
 ıspanak 
1 demet maydanoz 
1 diş
 sarımsak 
1 tutam mercanköşk 
7 adet
 yumurta 
8 çorba kaşığı zeytinyağı 
2 çorba kaşığı
 krema 
3,5 su bardağı un 

YAPILIŞI 
Elenmiş unun ortasını havuz gibi açıp tuz ve 3 çorba kaşığı zeytinyağını ilave edin. Hamuru yoğurup biri daha büyük 20 eşit parçaya bölün. 
Hepsini tek tek yuvarlayıp bir tabağa dizin ve üzerini nemli bezle örtün. 
Ispanakları temizleyip tuzlu suda haşlayın. Suyunu süzüp ince ince doğrayın. Bir tavaya 2 çorba kaşığı Teremyağ ve 2 çorba kaşığı zeytinyağı koyup
 ıspanak, doğranmış maydanoz ve sarımsağı ilave edin. Hızlı ateşte 5 dakika kavurun. Ateşten alıp üzerine kaşar rendesi, mercanköşk, tuz ve karabiber serpiştirip karıştırın.Lor peynirini ezip tel süzgeçten geçirin. Bir tutam tuz ve 2 çorba kaşığı krema ilave ederek karıştırın. 
Bezelerden birini ince bir yufka halinde açıp yağlanmış fırın tepsisisine serin. Üzerine fırçayla zeytinyağı sürün. 9 adet yufkayı aynı işlemi tekrarlayarak kat kat döşeyin. Son katın üzerine
ıspanaklı karışımı dökerek spatula ile yayın. Üzerini bir yufka ile örtüp yağ sürün ve lor peynirli karışımı spatula ile yayarak döşeyin. 
İyice yıkanıp kurulanmış bir
 yumurtanın sivri uçunu batırarak lorpeynirli karışımın üzerine birisi ortada diğerleri çevresinde olmak üzere 7 tane çukur açın. Üzerine bir yufka serip yağ sürün. Aynı yumurtayı kullanarak bu kez yufkanın üzerinden bastırarak çukurları belirginleştirin. Yumurtaları tek tek bu çukurlara kırın. Ancak her yumurtanın kabuğunda kalan beyazını ortadaki çukura akıtın. AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder