Kırma Tavuk Kebabı Yahnisi
5 kişilik
Malzemesi:
-1 adet tavuk (temizlenip

tütsülenmiş)

-300 gr. soğan (ince kıyılmış)

-tuz
-100 gr. tereyağı (6

-1 çay kş. kırmızı pulbiber
-1 bag maydanoz (ince kıyılmış)
-taze çekilmiş

Yapılışı:
1.Temizlenmiş tavuğu iki but




2.İzgaranızı (ızgaranız yoksa fırınınızın ızgarasını) yakın. Tavukları içlerine yerleştirip

3- Bir kap tereyağını kırmızıbiber iie birlikte kızdırın. Kızaran tencereye yerleşirin. Üzerlerine kalan soğanları katıp





4. Pişen yahniyi ateşten alıp


Önce tavuk temizlenir. Temizlendikten sonra 24 saat bekletilir. Her tavuk ortasından yarılır. Bütün kemikleri çıkarılır. Keskin bir bıçakla, kıyma doğrar gibi yapılıp, birbirinden ayırmadan kesilir. Yeteri kadar tuz, tarçın, biber ve bir fincansoğan suyu koyup, bir saat kadar bekletilir. Sonra düzgünce şişe geçirilip, önce gayet hafif ateşte devamlı çevrilip, tavuk tüyü ile pişinceye kadar taze tereyağı sürülür.
Not: Bu meşhur kebap sarayda sadece padişah için pişirilirdi. Her aşçı bu kebabı yapamaz. Yapmasını bilen bir iki aşçı vardır.AFİYET OLSUN.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder