18 Mayıs 2012 Cuma

USKUMRU DOLMASI


  1. USKUMRU DOLMASI 

    MALZEMELER 

    1.5 kg soğan 
    6 adet yumurta 
    3 kilo uskumru 
    2 su bardağı un 
    100 gr kuş üzümü 
    200 gr ceviz içi 
    750 gr zeytinyağ 
    1 paket yenibahar 
    100 gr beyaz fıstık 
    2 su bardağı galeta unu 
    karabiber 
    tuz 


    HAZIRLANIŞI 

    Balıkların içlerini temizleyip, bol suda iyice yıkayın, kuyruk ve enselerinden kılçıklarını kırın. Etlerini yumuşatarak kılçık ile beraber çıkarın. Etlerini kıyın, doğranmış soğan, beyaz fıstık ve. zeytinyağı ile kavurun. Kıyılmış etleri çekilmiş ceviz içi, kuş üzümü, tuz biber, yenibahar ilave edip tekrar 15 dakika daha kavurup ateşten alın, soğumaya bırakın. Bir adet limonun suyunu ilave edin. Hazırladığınız malzeme ile balıkları doldurun, önce una sonra yumurtaya ardından da galeta ununa bulayıp, kızgın yağda kızartın. Soğuduktan sonra servis yapın.

1 yorum:

  1. Bloğunuz bizim için çok yararlı bilgiler içeriyor.Paylaşımlarınızı için ekibimiz Prefabik satışı ile sürekli takip ediyoruz. Çalışmalarınızda başarılar dileriz.

    YanıtlaSil